Ανακοινώσεις ΤΕΕ ΤΔΚ

Επιστολή ΤΕΕ-ΤΔΚ στον ΓΓ Υποδομών κ. Δέδε για καθορισμό κατηγοριών για τις δημόσιες συμβάσεις έργων

Επισυνάπτουμε επιστολή του ΤΕΕ-ΤΔΚ στον ΓΓ Υποδομών κ. Δέδε για καθορισμό κατηγοριών για τις δημόσιες συμβάσεις έργων.

Read more...

Αλλαγές στις αρμοδιότητες του ΣΑ

Σύμφωνα με το Ν. 4495/2017 (ΦΕΚ 167 Α), θεσμοθετούνται αλλαγές στις αρμοδιότητες του ΣΑ.

Επισημαίνεται

  • Ελέγχονται από το ΣΑ μόνο τα ειδικά κτήρια για τα οποία απαιτείται ΜΠΕ (ΦΕΚ Β 2471/10-08-2016)
  • Ελέγχονται τα κτήρια που βρίσκονται σε απόσταση µικρότερη των εκατό (100) µέτρων από τη γραµµή παραλίας
  • Ελέγχονται τα κτήρια που έχουν πρόσωπο σε εθνικό ή πρωτεύον επαρχιακό δρόμο
  • Καταργείται ο περιορισμός των τριών κτηρίων και η απόσταση 2Δ για τις κατοικίες εκτός σχεδίου (αρ. 155 Ν. 4495)
  • Τα συμβούλια συνεχίζουν να λειτουργούν ως τη σύσταση των νέων συμβουλίων (από την Περιφέρεια) με τις νέες αρμοδιότητες
Read more...

ΝΕΟ ΕΝΤΥΠΟ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ

Σας επισυνάπτουμε το νέο έντυπο εργασιών μικρής κλίμακας, όπως το διαμόρφωσε η ΥΔΟΜ Χανίων για να μπορέσει να το χρησιμοποιήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Read more...

Σχετικά με το πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ’ οίκον 2”

Όσον αφορά το πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ’ οίκον 2”, θέλουμε να ενημερώσουμε τον κάθε ενδιαφερόμενο ότι η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Δεν έχει εκδοθεί ούτε ο οδηγός προγράμματος αλλά ούτε οι όροι και οι διαδικασίες υπαγωγής του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η υλοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα.
Επίσης, σύμφωνα με την επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να προκηρυχθεί το πρόγραμμα, είναι να αναθεωρηθεί ο Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης (ΚΕΝΑΚ). Ο ΚΕΝΑΚ αναθεωρήθηκε σύμφωνα με το ΦΕΚ Β 2367/12.07.2017, όμως για να τεθεί σε ισχύ ο νέος ΚΕΝΑΚ πρέπει να εκδοθούν οι νέες Τεχνικές Οδηγίες Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΟΤΕΕ) και να προσαρμοστούν σε αυτές τα εργαλεία υπολογισμών και μελετών, κάτι το οποίο δεν έχει μέχρι σήμερα υλοποιηθεί.
Οπότε, προς το παρών καμία μελέτη και σύνταξη φακέλου για την υπαγωγή στο πρόγραμμα δεν είναι εφικτή.
Καλούμε τον κάθε ενδιαφερόμενο να κάνει υπομονή μέχρι την τελική ανακοίνωση του προγράμματος και να μην προβεί σε αυθαίρετες παρεμβάσεις οι οποίες μπορεί να μην είναι δυνατόν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Read more...

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ - ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Το ΤΕΕ προτείνει μία ολοκληρωμένη, θεσμικά θωρακισμένη και σύγχρονη λύση για τη δημιουργία ενός και μόνο ψηφιακού χάρτη, κοινού για όλη την δημόσια διοίκηση αλλά και τους πολίτες, με όλες τις «θεσμικές γραμμές», δηλαδή με όλα τα απαραίτητα για την αδειοδότηση κάθε είδους επένδυσης γεωχωρικών δεδομένων.
Στόχος είναι να μπορεί ο οποιοσδήποτε πολίτης, μηχανικός ή επενδυτής, από το σπίτι του ή το γραφείο του, με το πάτημα ενός κουμπιού στον υπολογιστή του, να πάρει ολοκληρωμένη, έγκυρη και θεσμικά ασφαλή πληροφορία, με ισχύ διοικητικής πράξης, για το τί επιτρέπεται, τί απαγορεύεται, με ποιους όρους και προϋποθέσεις, για να φτιάξει αυτό που τον ενδιαφέρει.
Να γνωρίζει δηλαδή με ένα κλικ στον ψηφιακό χάρτη την οικοδομική και ρυμοτομική γραμμή, τις δασικές εκτάσεις, τους αρχαιολογικούς χώρους, τη γραμμή αιγιαλού, τις προστατευόμενες περιοχές, τα ρέματα, τους όρους δόμησης και τις χρήσεις γης και όταν τελειώσει το Κτηματολόγιο τα όρια των οικοπέδων και το σύνολο των παραπάνω πληροφοριών να αποτελεί μια, μοναδική διοικητική πράξη σύμφωνα με την οποία θα εκδίδονται οι απαραίτητες άδειες.

Read more...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ για άδεια άσκησης επαγγέλματος στο ΤΕΕ/ΤΔΚ περιόδου ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ (& ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ) ΜΗΧ/ΚΟΙ & ΜΗΧ/ΚΟΙ Η/Υ
ΔΕΥΤΕΡΑ - 16/10/2017
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ: 18:00

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΤΡΙΤΗ - 17/10/2017
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ: 18:00

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
ΤΕΤΑΡΤΗ - 18/10/2017
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ: 17:00

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΠΕΜΠΤΗ - 19/10/2017
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ: 18:00

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ
ΠΕΜΠΤΗ - 19/10/2017
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ: 19:00

Read more...

Συνάντηση ΤΕΕ-ΤΔΚ με τον πρόεδρο της τράπεζας Αττικής

Με τον Πρόεδρο, την Διοικούσα Επιτροπή και το προεδρείο της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ – Τμήματος Δυτικής Κρήτης συναντήθηκε ο πρόεδρος της τράπεζας Αττικής, κος Ρουμελιώτης, κατά την επίσκεψή του στα Χανιά.
Πραγματοποιήθηκε μία παραγωγική και σε βάθος συζήτηση για την πορεία της τράπεζας και για θέματα μηχανικών που κατέληξε στην ενδυνάμωση των σχέσεων με κοινές δράσεις για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών της τράπεζας που ενδιαφέρουν προνομιακά τον τεχνικό κόσμο και τους μηχανικούς. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην στήριξη της τράπεζας σε καινοτόμες επιχειρήσεις και δράσεις νεανικής επιχειρηματικότητας.
Επίσης συζητήθηκαν προβλήματα στην πολιτική εγγυοδοσίας της τράπεζας προς τις τεχνικές εταιρίες καθώς και οι σχέσεις του ΤΜΕΔΕ με τον ΕΦΚΑ, την τράπεζα και την εκπροσώπηση τους στην διοίκηση της.

Download attachments:
Read more...

Συνέδριο Σκυροδέματος 2018

Εγκρίθηκαν οι πρώτες 130 περιλήψεις εργασιών και εκκρεμεί η εξέταση των υπολοίπων. Έως ότου τελειώσει η διαδικασία έγκρισης και μετά από σχετικό αίτημα Μελών της Επιστημονικής Επιτροπής μετατίθεται η τελική ημερομηνία υποβολής περιλήψεων για τις 05 Σεπτεμβρίου 2017.

Download attachments:
Read more...
Subscribe to this RSS feed

Log in