Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα στο Privacy Policy (Πολιτική Απορρήτου). / By using our page you accept the use of cookies. Learn more in the Privacy Policy.

Ανακοινώσεις ΤΕΕ ΤΔΚ

Ερωτηματολόγιο για τις νέες χρήσεις των Ενετικών Νεωρίων

 

 

 Όπως πιθανά γνωρίζετε στις 05/07/2020 υπεγράφη στα Χανιά Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Δήμου Χανίων, της Περιφέρειας Κρήτης, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Πολυτεχνείου Κρήτης, με θέμα «ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ – ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΧΡΗΣΕΩΝ - ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΡΙΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ».

Το συγκρότημα των θόλων των Ενετικών Nεωρίων οικοδομήθηκε σε συνεχόμενες φάσεις από το 1515 έως την κατάληψη της πόλης από τον οθωμανικό στρατό το 1645. Χρησιμοποιήθηκαν από τους Βενετούς για την προστασία των πλοίων στη διάρκεια του χειμώνα. Οι γαλέρες έφταναν έως την είσοδό τους και σύρονταν στο εσωτερικό. Κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας χρησιμοποιήθηκαν ως αποθήκες, ενώ αργότερα τα ανοίγματα προς το λιμάνι τειχίστηκαν. Από το συγκρότημα των δεκαεπτά Ενετικών Nεωρίων διατηρούνται οι επτά θολοσκεπείς χώροι, δηλαδή η ανατολική ενότητα, και στα δυτικά το αποκατεστημένο σήμερα Μεγάλο Αρσενάλι, ενώ οι ενδιάμεσοι θόλοι καταστράφηκαν από σεισμούς και κατεδαφίσεις μετά τα μέσα του 19ου αιώνα. Τα επτά Ενετικά Nεώρια σήμερα καταλαμβάνουν επιφάνεια 4.100 τ.μ., ενώ η ωφέλιμη επιφάνεια του καθενός είναι 430 τ.μ. περίπου.

Το παρακάτω ερωτηματολόγιο διεξάγεται στο πλαίσιο της έρευνας-διαβούλευσης για τον προσδιορισμό της βέλτιστης νέας ή συνδυαζόμενων χρήσεων των Ενετικών Νεωρίων. Αναλυτικότερη πρόταση σας μπορεί να σταλεί και στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Παρακαλούμε εάν το επιθυμείτε, προχωρήστε στην συμπλήρωση του ερωτηματολογίου στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScu8Z5F6abrSGrW2SLBbO1qE7WJqYmDGjwVnFt3yDOUSs5uYA/viewform  

Log in