Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα στο Privacy Policy (Πολιτική Απορρήτου). / By using our page you accept the use of cookies. Learn more in the Privacy Policy.

Γενικού Ενδιαφέροντος

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Αρχιτεκτονικη Σχολή Πολυτεχνείου Κρήτης

Η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης των Χανίων αλλά και της Κρήτης ευρύτερα: τον μνημειακό πλούτο, το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον αλλά και την έντονη τουριστική ανάπτυξη,  ώστε ο τόπος ουσιαστικά να αποτελέσει εργαστήριο έρευνας, συνεχίζει για έκτο χρόνο να προσφέρει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών  με τίτλο "Χώρος, Σχεδιασμός και Δομημένο Περιβάλλον" με δύο κατευθύνσεις:

1η κατεύθυνση: "Τουρισμός, Πολιτισμός και Μεσογειακός Χώρος: Σύγχρονες σχεδιαστικές προσεγγίσεις"

2η κατεύθυνση:  «Ολοκληρωμένη προστασία ιστορικού δομημένου περιβάλλοντος με προηγμένες τεχνολογίες και υλικά».

Το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 η προκήρυξη για υποψηφιότητες νέων φοιτητών αφορά μόνο την 2η κατεύθυνση.

Η πολιτιστική διαχείριση των μνημείων αλλά και του περιβάλλοντος, η εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών (νέα, έξυπνα συστήματα, ψηφιακές τεχνολογίες και υλικά) όσον αφορά τόσο στην αρχιτεκτονική τεχνολογία όσο και στη διαχείριση του δομημένου περιβάλλοντος, η θεώρηση του πολιτιστικού τοπίου καθώς και του ιστορικού δομημένου περιβάλλοντος όχι μόνον ως πολιτιστικών αγαθών αλλά και ως σημαντικών παραγόντων οικονομικής ανάπτυξης αποτελούν τα ενδιαφέροντα του μεταπτυχιακού προγράμματος.

Στόχος του Προγράμματος είναι να εισάγει τους φοιτητές όχι μόνο σε θεωρητικά και μεθοδολογικά ζητήματα για την προστασία και ανάδειξη του μνημειακού πλούτου αλλά επίσης σε ζητήματα κατασκευαστικά που αφορούν τεχνολογίες και υλικά τα οποία σήμερα εφαρμόζονται διεθνώς σε σχετικά έργα και σε απόλυτη συμβατότητα με τις Διεθνείς Συμβάσεις για την προστασία των μνημείων.

Από το 2019 η Σχολή Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης και όλο το Ίδρυμα συμμετέχει στο Διεθνές Δίκτυο Πανεπιστημίων UNITWIN - UNESCO "Tourism, Culture, Sustainable Development" με συντονιστή το Université Paris I  Panthéon-Sorbonne υπό την αιγίδα της UNESCO, γεγονός το οποίο ενισχύει τις δυνατότητες για διεθνείς συνεργασίες και   δράσεις του μεταπτυχιακού προγράμματος.

Το  Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών που προσφέρει η Σχολή Αρχιτεκτόνων μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι σχεδιασμένο με προσανατολισμό ερευνητικό αλλά και επαγγελματικό βασισμένο στην διεπιστημονικότητα παρέχοντας στους αποφοίτους του πέραν της ευρύτερης παιδείας και ένα εξειδικευμένο γνωστικό υπόβαθρο για να ανταποκριθούν στα μείζονα επαγγελματικά ζητήματα αυτή την εποχή στη χώρα μας αλλά και ευρύτερα.

Οι σπουδές είναι διετείς και περιλαμβάνουν διαλέξεις, εργαστήρια, workshops, επιστημονικές επισκέψεις, καθώς και ομιλίες διακεκριμένων προσκεκλημένων ομιλητών.

Την φετινή χρονιά 2020-21 η εκπαιδευτική διαδικασία θα περιλάβει:

Α.  εξ αποστάσεως παρακολούθηση θεωρητικών μαθημάτων σε πραγματικό χρόνο online.

Β. δια ζώσης εντατικά τριήμερα/τετραήμερα εργαστήρια ανά δεκαπενθήμερο.

Στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα θα συμβάλλουν με ομιλίες και συμμετοχή στα εργαστήρια διακεκριμένοι επιστήμονες από τον ελληνικό και διεθνή χώρο (Prof. Μario Piana, IAUV, Prof. Sophia Psarra, The Bartlett School of Architecture UCL, Prof. Navin Piplani, τ. διευθυντής ΠΜΣ York, Prof. Maria Gravari-Barbas, Université Paris I, Sorbonne, Μανώλης Κορρές, ακαδημαϊκός, Παναγιώτης Τουρνικιώτης, καθηγητής ΕΜΠ  κ.ά Oι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με το περιεχόμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην ιστοσελίδα η οποία θα εμπλουτίζεται συνεχώς.

Διεύθυνση ΠΜΣ: Αμαλία Κωτσάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια,

Μέλη επιτροπής ΠΜΣ: Κλήμης Ασλανίδης, επίκουρος καθηγητής, Δέσποινα Διμέλλη, αναπληρώτρια καθηγήτρια, Νίκος Σκουτέλης, καθηγητής, Μαρία Σταυρουλάκη, επίκουρη καθηγήτρια ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ έως 18 Σεπτεμβρίου 2010

Πληροφορίες: https://www.arch.tuc.gr/el/spoydes/metaptychiakes-spoydes 

Γραμματεία της Σχολής Τηλ.: 28210-37111

Emails: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Read more...

ΟΔΗΓΙΕΣ για μετακινήσεις πολιτών για την εξυπηρέτηση αναγκών τους

Μπορείτε από εδώ να κατεβάσετε τις οδηγίες προς τους πολίτες καθώς και τις αντίστοιχες βεβαιώσεις κυκλοφορίας και μετακίνησης για την εξυπηρέτηση αναγκών τους

Read more...

ΕΛΚΕΘΕ: ένας τεχνοδικτυακός επιταχυντής καινοτόμων ιδεών για τη θαλάσσια οικονομία

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την υποστήριξη καινοτόμων ιδεών, ατομικών ή ομαδικών, ερευνητών, νέων ή επίδοξων επιχειρηματιών, σχετικών με τη θαλάσσια οικονομία, ανακοινώνουν σήμερα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών.

Το Blue Prototype by TEE – ΕΛΚΕΘΕ αποτελεί κοινή πρωτοβουλία των δύο φορέων και υλοποιείται στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου υπό την Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία «Interreg MED» ερευνητικού προγράμματος MISTRAL (Mediterranean Innovation STRAtegy for transnational activity of clusters and networks of the Blue Growth).

Read more...

5 προτάσεις άμεσης εφαρμογής για την πρόληψη των ζημιών από σεισμούς στα κτίρια

Με αφορμή τη σεισμική ακολουθία στην Αττική, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από έναν ακόμη σεισμό, ευτυχώς αυτή τη φορά δεν θρηνήσαμε θύματα. Ωστόσο είχαμε και πάλι ζημιές εμφανείς και οφείλουμε να ελέγξουμε αν υπάρχουν και ζημιές μη-εμφανείς.

Η Πολιτεία έχει πρωταρχική υποχρέωση, πριν από οποιαδήποτε άλλη προτεραιότητα, να διασφαλίζει την προστασία της Ζωής και της Περιουσίας των πολιτών.

Και δυστυχώς ο σεισμός δεν προβλέπεται και οι επιπτώσεις του μπορούν να αντιμετωπισθούν επιτυχώς μόνο με πρόληψη – και όχι κατόπιν καταστροφής….

Για αυτό τον λόγο το ΤΕΕ έχει μελετήσει ενδελεχώς το ζήτημα και έχει διατυπώσει μέσα στο πέρασμα του χρόνου αναλυτικά τι πρέπει να γίνει.

Read more...

Το ΤΕΕ αναλαμβάνει το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για το Μάτι

To Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος με αναλαμβάνει, με αυστηρό χρονοδιάγραμμα ενός έτους την εκπόνηση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το Μάτι. Στόχος είναι να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση του νέου πολεοδομικού πλαισίου, που θα αντιμετωπίσει όλα τα κρίσιμα για την περιοχή ζητήματα, όπως την πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο, τη διάνοιξη δρόμων και τη δημιουργία ελεύθερων χώρων, προκειμένου να αναταχθεί ο τόπος που σημαδεύτηκε από την μεγαλύτερη τραγωδία της σύγχρονης Ελλάδας.

Η ανάθεση του σχεδίου στο ΤΕΕ ανακοινώθηκε μέσω προγραμματικής σύμβασης, που αφορά πιο συγκεκριμένα τη δεύτερη (και κύρια) φάση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου, οι βασικές αρχές του οποίου εγκρίθηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές.

Το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για το Μάτι καλύπτει μια μεγάλη έκταση –περίπου 7.900 στρέμματα– από την ακτογραμμή έως τη λεωφόρο Μαραθώνος και το όριο του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Πεντελικού όρους (1988). Στόχος του σχεδίου είναι να οργανώσει την ανασύσταση της περιοχής, επιλύοντας τα χρόνια πολεοδομικά προβλήματα που ήρθαν στην επιφάνεια με την καταστροφή, να δημιουργήσει ελεύθερους χώρους και να προστατεύσει τους θεσμοθετημένους δασικούς πυρήνες.

Read more...

Παράταση σε Δήμους και πολίτες για τους δασικούς χάρτες

Συνοπτικά, ανακοινώθηκε:

  • Παράταση στην υποβολή οικιστικών ορίων επί των δασικών χαρτών από τους Δήμους, έως τις 16 Ιουλίου 2018.
  • Παράταση στην υποβολή αντιρρήσεων επί των δασικών χαρτών, για όλους τους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν από τον Οκτώβριο 2017 έως τον Μάρτιο 2018, έως τις 31 Ιουλίου 2018.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση στη σελίδα του Υπουργείου

Read more...

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ STEP

Σας προωθούμε σχετικό σύνδεσμο για την πλατφόρμα που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Horizon 2020 «STEP- Societal and Political Engagement of Young People in Environmental Issues-Κοινωνική και πολιτική συμμετοχή των νέων σε περιβαλλοντικά θέματα», στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης ως εταίρος και παρακαλούμε για την προώθησή του σε νέους 18-29 ετών για ενημέρωση και εγγραφή.
Το πρόγραμμα STEP επιχειρεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας που έχει αναπτύξει, η οποία μπορεί να κατέβει και ως εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα αναζητώντας της ως step.green σε Google play ή Apple store, να ευαισθητοποιήσει τους νέους του τόπου μας για περιβαλλοντικά θέματα, και να τους ενθαρρύνει να συμμετέχουν στην λήψη αποφάσεων, εκφράζοντας της γνώμη μου με εύκολο και οικείο προς αυτούς τρόπο.
Ο σύνδεσμος από όπου μπορούν οι νέοι να κάνουν εγγραφή και να κατεβάσουν την εφαρμογή είναι: http://gr.step.green ενώ στο http://gr.step.green/crete είναι διαθέσιμη η εφαρμογή για την Περιφέρεια Κρήτης. Σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται πιλοτικά η διαδικασία διαβούλευσης των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων καθώς και θέματα γενικότερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος για τα οποία οι νέοι μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους και να καταθέσουν ιδέες και προτάσεις για το ποιες θα ήθελαν να είναι οι δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης.
Ευελπιστούμε στην συνεργασία σας, για την διάδοση του προγράμματος, αλλά και για να αποτελέσει ένα ουσιαστικό βήμα μέσα από το οποίο θα μπορούν οι νέοι να ασκήσουν ένα βασικό δικαίωμά τους.
Μη διστάσετε επίσης να αναζητήσετε πληροφορίες στην σελίδα του προγράμματος www.step4youth.eu

Read more...

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Αρχιτεκτονικη Σχολή Πολυτεχνείου Κρήτης

Η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης των Χανίων αλλά και της Κρήτης ευρύτερα: τον μνημειακό πλούτο, το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον αλλά και την έντονη τουριστική ανάπτυξη, ώστε ο τόπος ουσιαστικά να αποτελέσει εργαστήριο έρευνας, προσφέρει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο αντικείμενο «Χώρος, Σχεδιασμός, και Δομημένο Περιβάλλον» σε δύο κατευθύνσεις:
Α) «Τουρισμός, πολιτισμός και μεσογειακός χώρος: Σύγχρονες σχεδιαστικές προσεγγίσεις»
Β) «Ολοκληρωμένη προστασία ιστορικού δομημένου περιβάλλοντος με προηγμένες τεχνολογίες και υλικά».

Πρόκειται για διεπιστημονικές προσεγγίσεις στην τομή δύο καίριων ζητημάτων του ελλαδικού αλλά και γενικότερα του μεσογειακού χώρου: του τουρισμού και του πολιτισμού μέσα από την διαχείριση και προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και του τοπίου. Η κατανόηση του μεσογειακού τοπίου, τα χωρικά αποτυπώματα των δυνατοτήτων αλλά και των προβλημάτων της τουριστικής ανάπτυξης, η συμπόρευση πολιτισμού και τουρισμού, οι σύγχρονες τάσεις στον σχεδιασμό τουριστικών εγκαταστάσεων αλλά και οι καινοτόμα χωρική διαχείριση του τουριστικού προϊόντος με τις αρχές της αειφορίας και της οικολογίας συνθέτουν τα ενδιαφέροντα της Α' κατεύθυνσης.
Η πολιτιστική διαχείριση των μνημείων αλλά και του περιβάλλοντος, η εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών (νέα, έξυπνα συστήματα, ψηφιακές τεχνολογίες και υλικά) όσον αφορά τόσο στην αρχιτεκτονική τεχνολογία όσο και στη διαχείριση του δομημένου περιβάλλοντος, η θεώρηση του πολιτιστικού τοπίου καθώς και του ιστορικού δομημένου περιβάλλοντος όχι μόνον ως πολιτιστικών αγαθών αλλά και ως σημαντικών παραγόντων οικονομικής ανάπτυξης αποτελούν τα ενδιαφέροντα της Β' κατεύθυνσης.
Οι σπουδές είναι διετείς και περιλαμβάνουν διδασκαλία από έδρας, εργαστήρια, διαλέξεις προσκεκλημένων ομιλητών καθώς και εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Και οι δύο κατευθύνσεις του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών που προσφέρει η Σχολή Αρχιτεκτόνων μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης σχεδιασμένες με προσανατολισμό ερευνητικό αλλά και επαγγελματικό βασισμένες στην διεπιστημονικότητα παρέχουν στους αποφοίτους τους ένα καλό γνωστικό υπόβαθρο για να ανταποκριθούν στα μείζονα επαγγελματικά ζητήματα αυτή την εποχή στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Read more...

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ • Νέα εποχή για το έτοιμο σκυρόδεμα • Συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης κτιρίων

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ

  • Νέα εποχή για το έτοιμο σκυρόδεμα - Κ.Τ.Σ. 2016
  • Συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης κτιρίων
27 & 28.06.2017 - Αίθουσα “Maistro I”, Συνεδριακό Κέντρο Avra Imperial Hotel, Κολυμπάρι Χανίων
Διοργάνωση: ΦΙΝΟΜΠΕΤΟΝ Α.Ε.
Υπό την αιγίδα του ΤΕΕ - ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Download attachments:
Read more...

ΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Υπό σύσταση, Τεχνικό, Μελετητικό και Κατασκευαστικό Γραφείο, ζητάει συνεργάτη για μόνιμη απασχόληση. Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός ή Πολιτικός Μηχανικός, με πολύ καλές γνώσεις AutoCad και δυνατότητα προγραμμάτων τρισδιάστατης απεικόνισης 3d studio max ή εναλλακτικά rhinoceros 3d σε συνδυασμό με V-ray. Αν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να στείλετε βιογραφικό σημείωμα στο mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Στη συνέχεια θα κλειστεί ραντεβού για ανταλλαγή απόψεων και τελική συμφωνία σε θέματα είδους συνεργασίας, ωραρίου, εξάρτησης, εργασιακών αρχών. Στοιχεία όπως η δυνατότητα επικοινωνίας, η συνεργασιμότητα, η ικανότητα στις διαπροσωπικές σχέσεις και η υπευθυνότητα, θα αποτελέσουν κρίσιμα σημεία για την συνεργασία και την τελική επιλογή.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Log in